Partnerinfo

Verizon brengt cyberspionage in kaart: Kijk mee over de schouder van de digitale 007

Cyberspionage is geen onbetekenend randfenomeen maar een reële bedreiging voor heel wat organisaties. Daarom heeft Verizon dit fenomeen onderzocht, in kaart gebracht en in een overzichtelijk verslag verzameld. Wie spioneert online, met welke wapens, en wie moet het vaakst achterom kijken? In het Verizon Cyber-Espionage Report (CER) vindt u alle antwoorden.

Verizons 2020 Cyber-Espionage Report (CER) is een unieke verzameling data over cyberspionage, onder meer gebaseerd op analyses van de afgelopen zeven jaar (2014-2020) van het Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR). Het is een opvallend bont overzicht geworden met spionage in uiteenlopende sectoren, verschillende types wapens en – gelukkig ook – diverse manieren om ons hiertegen te wapenen. Welkom in de wereld van de digitale spion.

Wie spioneert (voor wie)?

Cyberspionage beperkt zich lang niet tot het traditionele beeld van spionnen uit het ene land die graven naar staatsgeheimen van het andere. Vaak werken cyberspionnen ook voor bedrijven, op zoek naar gevoelige informatie bij concurrerende bedrijven. Maar één ding hebben ze gemeenschappelijk: de juiste informatie vinden primeert, en daarom blijven ze liefst onopgemerkt. Het kan daarom soms een hele tijd duren voor cyberspionage zelfs maar wordt gedetecteerd. Net zoals bij echte spionnen inderdaad.

In welke sectoren?

Ook al blijft spionage niet beperkt tot staten die op elkaars geheimen azen, toch blijft de overheid met 31% het voornaamste slachtoffer. Andere zwaar belaagde sectoren zijn onder meer de maakindustrie (22%) en professionele diensten (11%).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business