Poll

TechPoll: koop jij elektronica altijd met korting?

Elektronica korting TechPoll
© Unsplash/bewerking door TechPulse
Met het solden-seizoen en Prime Day in aantocht liggen de deals straks weer voor het oprapen. Koop jij je elektronica altijd met korting, of ben je ‘deal-moe’?

Goed nieuws: waarschijnlijk kreeg jij met het salaris van juni ook je vakantiegeld uitbetaald (zoek op je loonfiche naar ‘dubbel vakantiegeld’). Dat luidt ook meteen de start van het solden-seizoen in: dé maand om nieuwe elektronica voor in huis aan te schaffen. Althans, dat zou je denken.

Niet alle deals zijn deals

Het is goed om in je achterhoofd te houden dat niet elke deal ook écht een deal is. Vaak genoeg zien retailers de kans schoon om een korting te bieden vanaf de adviesprijs. De dealprijs ligt soms vrijwel gelijk aan de oude standaardprijs, of net enkele euro’s lager. Deals ontstaan bovendien niet zomaar: het zijn de merken die samenwerken met (web)winkels om lagere prijzen mogelijk te maken.

Tijdens de Solden-periode zijn producten daarom vaak bij meerdere elektronicaverkopers in de korting. Niet vanwege pure gulheid, maar juist omdat merken hun verkoopcijfers willen stuwen. Prijstrucjes – het zogenaamd verlagen van de prijs vanaf de adviesprijs – worden vaak wel eigenhandig door retailers doorgevoerd.

Waar je ook rekening mee wil houden is dat de producten die tijdens Solden in de korting gaan vaak pas net zijn aangekondigd. Een relatief nieuwe smartphone kan soms wel goedkoper zijn tijdens het koopjesfestijn, maar wordt vaak nog pakken goedkoper naar mate het jaar vordert. Spring dus zeker niet op de eerste beste deal – geduld kan je geld opleveren (of eigenlijk minder geld kosten).

Hét moment voor tv-deals

Tv’s en iPhones vormen daar soms wel een uitzondering op. Nieuwe tv’s worden meestal in augustus aangekondigd en modellen uit 2022 zijn daarmee in juli bijna één jaar oud. Ook iPhones zijn in juli en augustus vaak het goedkoopst, daar ook de smartphones van Apple rond de zomer hun introductie kennen.

Een gouden regel die je altijd moet willen hanteren bij het aankopen van elektronica-deals is het op voorhand bekijken van de prijsgeschiedenis. Alleen dan weet je of je een échte deal te pakken hebt.

TechPoll: elektronica met korting?

Wij kunnen alvast niet wachten op de Solden en Prime Day. Laat zeker van je horen als jij ook uitkijkt naar de deals die juli ons gaat brengen via de TechPoll hieronder.

Hoe vaak koop jij elektronica met korting?

  • Altijd (33%, 52 Votes)
  • Regelmatig (helft v/d tijd) (30%, 47 Votes)
  • Soms (1/3 van tijd) (23%, 37 Votes)
  • Nooit (14%, 23 Votes)

Aantal stemmen: 159

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business