Poll

TechPoll: gebruik jij bluetooth-trackers zoals AirTags?

Bluetooth-tracker TechPoll
© Unplash/bewerking door TechPulse
Samsungs tweede bluetooth-tracker lijkt op korte termijn te verschijnen. In de tussentijd blijft Apple's AirTag ongekend populair. Gebruik jij ook zo'n draadloze tracker?

Apple heeft met de AirTag een ongekend populaire productcategorie aangeboord. Een categorie die voordien vrijwel exclusief werd bediend door het ‘piepkleine’ Tile. De komst van de AirTags bewoog Samsung tot het ontwikkelen van zijn eigen bluetooth-trackers: de SmartTag. Van die tracker lijkt op korte termijn een tweede generatie beschikbaar te komen. Naar verluidt komt de nieuwe SmartTag beschikbaar in slechts één model: met bluetooth én UWB-ondersteuning. De eerste SmartTag kreeg die functie enkel mee op het duurdere Plus-model.

Find My Device

Intussen zit ook Android-ontwikkelaar Google niet stil. Volgens geruchten is de zoekgigant van plan later dit jaar zijn eerste AirTag- en SmartTag-concurrent te lanceren. Bovendien zou het bedrijf van plan zijn de Find My-applicatie – die nu nog exclusief bedoeld is voor Android-telefoons en -tablets – open te stellen voor zulke trackers. Daardoor kunnen ook bluetooth-trackers van derde partijen als Chipolo en Pebblebee gevonden worden via het Find My-netwerk.

Google’s koppeling van zijn Find My-netwerk aan de trackers zou een serieuze bedreiging vormen voor het marktaandeel van AirTags en mogelijk ook Samsungs Galaxy SmartTag. Het voordeel van een groot aantal gebruikers dat Samsung kan bieden, gaat met die koppeling immers verloren – elke Android-telefoon dient dan immers als ‘ontvanger’ voor de signalen van trackers.

Niet zonder risico’s

Apple en Google werken verder samen aan het oplossen van risico’s van bluetooth-trackers. Zulke trackers kunnen immers vrij eenvoudig gebruikt worden voor stalking. Apple implementeerde vrij snel na de lancering van de AirTags beveiligingsmaatregelen in iOS. Als je een AirTag meedraagt die niet van jou is, word je daarvan sindsdien op de hoogte gesteld.

Verleden week kwam Google met eenzelfde oplossing voor de trackers. Word je achtervolgd door een onbekende tracker – hetzij een AirTag of een ander type bluetooth-tracker – dan ontvang je daar een melding van. Vervolgens kun je de tracker ook een meldingsgeluid laten afspelen om te achterhalen waar die tracker zich bevindt.

TechPoll: gebruik jij bluetooth-trackers?

Wij zijn alvast wel benieuwd: maak jij gebruik van bluetooth-trackers? Laat het ons weten via de TechPoll hieronder.

Gebruik jij bluetooth-trackers?

  • Nee (72%, 111 Votes)
  • Ja (28%, 44 Votes)

Aantal stemmen: 155

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business