Poll

TechPoll: zie jij een draadloze televisie wel zitten?

TechPoll draadloze televisie
© LG/bewerking door TechPulse
LG onthulde woensdag 's werelds eerste draadloze OLED-tv. De vraag is nu alleen: zitten we ook op die draadloze techniek te wachten?

LG moest toegeven dat de televisie niet volledig draadloos is. Voor de stroomtoevoer is immers nog altijd een kabel vereist. Randapparatuur sluit je voortaan via een externe draadloze ‘Connect Box’ aan. Het dockingstation biedt volgens LG draadloze verbindingssnelheden tot driemaal zo hoog liggen als Wi-Fi 6E. Exacte snelheden, evenals de techniek die daarvoor wordt ingezet, laat LG in zijn persbericht onbenoemd.

Verder liet de technologiegigant weten dat de draadloze verbinding maximaal 10 meter standhoudt. Onder bepaalde omstandigheden, zoals met dikke muren of veel draadloos verkeer, kan het bereik nog iets verder afnemen.

Uitgelicht artikel displace tv Displace TV is draadloze tv die zich vastzuigt aan muren en ramen

Wat het voordeel moet zijn van zo’n draadloze tv? In principe dat je hem overal kan plaatsen zonder de apparatuur direct bij de televisie te zetten. De enige kabel die je nog ziet lopen is de stroomkabel. Randapparatuur voor de tv zet je vervolgens neer in een kast ergens in de kamer, en vervuilt zo niet je woonomgeving. Dat is meteen ook het grootste verschil met Samsungs One Connect Box.

One Connect Box

Met de One Connect Box heb je immers ook slechts één kabel. In het geval van Samsung-televisies, gaat over die kabel niet alleen de stroom- maar ook de datatoevoer. De glasvezelkabel die tussen je tv en het dockingstation ligt, is echter niet oneindig lang. Op de plek waar die kabel uitkomt, moet je vervolgens ook alle randapparatuur neerzetten. Zeker als je veel randapparatuur hebt en je kan dit niet in een kast verwerken, ziet dat er wat vreemd uit.

Een volledig draadloze oplossing van Samsung is voorlopig niet in zicht. Tegelijk: ook LG’s techniek is niet bepaald bereikbaar. De eerste draadloze televisie kost immers 45,8 miljoen KRW, omgerekend zo’n 31.754,27 euro (exclusief btw). Hij komt later dit jaar wel naar Europa en de VS. Of LG van plan is de techniek later ook op goedkopere modellen aan te bieden, is niet bekend.

Draadloze tv: yay of nay?

Hoe gaaf ook: een draadloze televisie staat niet meteen op ons verlanglijstje. Technologie komt nu eenmaal met kabels. Wil jij weldra een draadloze tv in je living? Geef het aan in onze TechPoll.

Zie jij een draadloze televisie wel zitten?

  • Ja (62%, 111 Votes)
  • Nee (38%, 67 Votes)

Aantal stemmen: 178

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business