Poll

TechPoll: koop jij de nieuwe iPhone 15?

iPhone 15 poll
© Apple
Apple's iPhone 15-serie is vanaf vrijdag verkrijgbaar in België en Nederland. De vraag is nu: ga jij een van de nieuwe iPhone 15-modellen in huis halen?

Velen zien de nieuwe iPhone 15-serie als een matige upgrade vanaf de iPhone 14-serie. Er wijzigde ook niet zo heel veel. Ja, de iPhone 15 en 15 Plus krijgen de vlottere A16 Bionic-chipset en de Pro (Max)-variant krijgt een eigen Pro-chipset, de A17 Pro. Met andere woorden: de nieuwe iPhones zijn weer wat vlotter dan hun voorgangers.

Het ontwerp van de iPhones is verder niet wezenlijk veranderd. Voor de kenners: het klopt dat de behuizing meer ronde hoeken meekreeg, maar daar blijft het ook wel bij. Voor degenen die op een iPhone 15 Pro of 15 Pro Max azen zit er nog wel één extraatje in het vat: Apple doet namelijk weg met de roestvrijstalen behuizing van weleer en stapt over op titanium. Qua gevoel wijzigt er niets, behalve het gewicht, dat hierdoor licht is gedaald.

Mijlpaal in Apple-geschiedenis

Qua wijzigingen valt het dus een beetje tegen. Of niet: de iPhone 15-serie is immers wel degelijk een mijlpaal in de ‘Apple-geschiedenis’. Weg is namelijk de gekende Lightning-poort, die op de iPhone 15-serie wordt vervangen door usb-c. Op de Pro-modellen gaat dit ook gepaard met de upgrade naar de USB 3.0-standaard. Degenen die de non-Pro-modellen op het oog hebben: helaas, die blijven steken op USB 2.0. Een standaard die inmiddels 23 jaar oud is.

Nieuwe camera’s

Ten slotte zijn er nog de nieuwe camera’s. Voor de iPhone 15 en 15 Plus gaat het om een nieuwe 48 MP-hoofdcamera. Ook de hoofdcamera van de Pro-modellen is geüpgraded en zou weer wat groter zijn. Bij de Pro Max ligt de camera-nadruk echter op de nieuwe telefotocamera, die Apple zelf liever geen periscoopcamera noemt, maar het wél is. Hierdoor bereikt het vijfmaal optische zoom, van driemaal op de iPhone 14 Pro. De 15 Pro blijft nog wel steken op driemaal optische zoom.

Prijzen zijn gestegen

Goedkoop zijn de nieuwe iPhone-modellen niet bepaald. De iPhone 15 en 15 Plus kosten respectievelijk 969 en 1.119 euro. Voor de Pro en Pro Max betaal je respectievelijk zelfs 1.299 en 1.479 euro. Elk toestel is daarmee duurder dan zijn voorganger. Dat de iPhone 15 Pro Max in prijs steeg, compenseert Apple door het toestel standaard met 256 GB opslag te leveren. Voor de 15, 15 Plus en 15 Pro geldt dat ze standaard juist 128 GB opslag bevatten.

Goed, tijd voor de TechPoll: zou jij een toestel uit de iPhone 15-serie kopen? Stem hieronder of in de zijbalk rechts op de desktoppagina.

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

  • Ik blijf op Android (60%, 186 Votes)
  • Nee, ik sla deze over (23%, 72 Votes)
  • Ja (16%, 50 Votes)

Aantal stemmen: 308

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business