Poll

TechPoll: ben jij nog geïnteresseerd in tablets?

TechPoll tablets
Het aanbod van tablets lijkt alsmaar verder te krimpen. Als je er een wil kopen moet je bovendien bij Apple of Samsung zijn. Kijk jij nog wel eens rond naar tablets?

Van de tabletmarkt van weleer is de voorbije jaren weinig overgebleven. Merken als ASUS, Acer en Lenovo vertrokken grotendeels uit de tabletmarkt of spelen geen rol van betekenis meer. Ook is de frequentie waarmee nieuwe Android- en iOS-tablets worden uitgebracht flink afgekoeld.

Minder nieuwe tablets?

Samsung is allicht nog de enige Android-fabrikant die jaarlijks, aan een vast stramien, tablets uitbrengt. Steevast bestaat het assortiment uit exact dezelfde modellen: een reeks high-end-Galaxy S-modellen, een minder prijzig FE-model van dezelfde serie en een budget-Galaxy A-model.

Bij Apple is dat stramien meer afhankelijk van het type iPad. Van het basismodel verschijnt elk jaar in september een geüpdatete versie. Apple’s iPad Air doorbreekt die lijn echter; zo kwam de ‘derde’ Air vijf jaar na de tweede generatie op de markt. Bij de vijfde generatie ging het om een vertraging van 2 jaar ten opzichte van de vierde generatie. Ook de iPad Mini wordt minder vaak geüpgraded – tussen de release van de vijfde en zesde generatie zat twee jaar.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Specificaties Samsung Galaxy Tab S9 Ultra liggen op straat

Die stroperige upgradecycli is het uiteraard het gevolg van gedaalde vraag naar tablets. Een daling die volgens marktonderzoeker IDC aanhoudt, mede doordat onder meer Europese gebruikers vaak al een tablet hebben als zij die wilden hebben. Bovendien worden smartphones ook almaar groter en vervullen ze zodoende (gedeeltelijk) de vraag naar een groter, draagbaar scherm.

Terugkeer van de tablet

In tijden van gedaalde vraag is het daarom opvallend Google bezig te zien met de Pixel Tablet. Het is Google’s eerste tablet sinds de Pixel Tablet C en dient mogelijk als heropleving van de Android-tablet zoals we die gekend hebben. Niet enkel meer als tablet voor op de bank, maar ook als scherm om de slimme apparaten in huis te bedienen. Google lijkt de tablet meer divers inzetbaar te maken en heeft daarmee mogelijk een succesverhaal in handen.

Echter keert niet alleen Google terug naar tablets. Ook OnePlus maakt momenteel zijn entree in het segment met de OnePlus Pad. Verleden week kondigde Xiaomi bovendien nog de Pad 6 aan, die met Samsung’s Galaxy Tab S-serie moet gaan concurreren. Ook bij Samsung lijken ze het groei-licht te hebben gezien; het merk brengt sinds verleden jaar drie high-end Galaxy Tab S-tablets uit: een regulier, Plus en Ultra-model. Kortom: het aanbod groeit.

TechPoll: zou jij een tablet kopen?

Zodoende de vraag voor de TechPoll van deze week: ben jij nog geïnteresseerd in tablets? Laat het ons weten in de peiling hieronder (of in de zijbalk).

Ben jij nog geïnteresseerd in tablets?

  • Ja (82%, 582 Votes)
  • Nee (18%, 128 Votes)

Aantal stemmen: 710

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business